Sälja gården?Sälja gården?

Skånegårdar är södra Sveriges ledande aktör vid förmedling av gårdar, jord och skog. Vi hjälper landsbygden med värderingar, fastighetsförmedling och kvalificerad rådgivning. Genom våra lokala kontor i Lund, Kristianstad, Jönköping och Uddevalla arbetar vi över hela södra Sverige och förmedlar årligen omkring 150 fastigheter till ett värde över 1 miljard kronor.   

Skånegårdar startades av anrika lantbrukskooperationen 1966 och är sedan 1981 privatägt av familjen Magnusson.

VI FÖRSTÅR LANDSBYGDEN 

Våra mäklare är specialister på att förmedla åt landsbygden. Vi har gedigen kunskap inom hästhållning, jord- och skogsbruk. Vi hjälper till med stödrättshantering, skogsbruksplaner, fastighetsbildningsfrågor och mycket mer. Vår uppgift är att göra försäljningen trygg och fördelaktig för både köpare och säljare. 

VÄRDET AV RÄTT VÄRDERING

Vi på Skånegårdar utför ett hundratal skriftliga värderingar av gårdar, skog, lantbruk eller torp varje år. Våra uppdragsgivare är banker, advokater och enskilda fastighetsägare. Alla våra värderingar redovisar noggrant delvärden för respektive markslag och byggnad, och landar i ett helhetsvärde för gården. 

Våra dagliga kontakter med fastighetsbranschen har gjort oss träffsäkra i våra värderingar. Det är värdefullt eftersom dessa ligger till grund för belåning, försäljning, arvskiften, bodelning med mera.

 

 

ETT MÖTE MED MÖJLIGHETER

Vid försäljning gör vi ett förutsättningslöst gårdsbesök där vi går igenom vad som är bra att förbereda och tänka på inför försäljningen. Vi tar en tur tillsammans runt ägorna. Kikar på fastigheten med dess mark och byggnationer. Vi diskuterar tillsammans hur en försäljning kan läggas upp och vi föreslår ett tänkbart upplägg samt en marknadsföringsstrategi. Du får svar på dina frågor och funderingar på plats. 

Efter vårt besök får du en offert med arvode och vår bedömning av din gårds marknadsvärde. Detta värde baserar vi på faktorer som gårdens karaktär, läge, miljö, byggnader, jord och skogsinnehav. Vi bevakar även tidigare försäljningar i området för att få en god prisindikation.

SKÅNES AUKTIONSVERK 

Inför en försäljning finns det i de flesta fall mycket lösöre att ta hand om. Exempelvis möbler och antikviteter som lämnats kvar när gården gått i arv i flera generationer. 

Skånegårdars dotterbolag Skånes Auktionsverk, som vi äger till hälften, gör hembesök för att hjälpa till med förmedling och värdering av lösöre. Vi kan även ordna kontakt med Auktionsverket för en komplett tömning av fastigheten..